Fructele

Fructelor pe care le oferim clienților noștri la magazinul din strada Păltiniș nr. 57, li s-a dus vestea în tot orașul și nu numai, pentru calitatea superioară și gustul delicios care te fac să vii mereu și mereu să cumperi de la noi. La fel ca și cu legumele, politica noastră este să oferim posibilitatea achiziționării unor produse sănătoase, recomandate oricărei categorii de vârstă. Încărcate cu vitamine și echipate cu proprietăți de apărare și întărire a sistemului imunitar, fructele trebuie să facă parte din meniul zilnic al fiecărei persoane. Se recomandă ca fructele să fie mâncate dimineața, nu în combinație cu alte alimente. Pentru a evita problemele digestive, este bine ca fructele să fie consumate cu o oră înainte de masă sau la două ore după masă.

Odoo image and text block

Mere

Mărul are un gust minunat, aspect plăcut și substanțe nutritive dintre cele mai sănătoase. Merele conțin vitaminele A, B1, B2, C și substanțe nutritive ca magneziu, fosfor, fier și potasiu, fiind un adevărat depozit de substanțe hrănitoare.

Merele nu trebuie să fie perfecte, toate la fel. Perfecțiunea fructelor demonstrează că au fost tratate chimic să se încadreze în niște norme prestabilite care să le facă mai atrăgătoare.

Un măr obișnuit conține cam cinci grame de fibre alimentare, asta însemnând aproximativ 20% din doza zilnică recomandată. Merele nu conțin grăsimi, colesterol sau sodiu. Țin foamea departe pentru mai mult timp și au darul de a potoli "foamea" de dulce pe care mulți o simt, mai ales atunci când sunt foarte obosiți după o zi de lucru prea încărcată, ori sunt stresați.

Merele pot fi consumate ca atare, dar și sub formă de suc. Sucul de mere este diuretic, tonic muscular, răcoritor, antiseptic intestinal, laxativ, depurativ sanguin, antireumatismal și conține zaharoză, celuloză, pectină, săruri minerale și vitamine precum B1, PP, A, C. Se recomandă în astenie fizică și intelectuală, anemie și demineralizare, reumatism, gută, constipație, obezitate, stări febrile, gastrită, ulcer gastric, insomnii, cefalee.

Odoo image and text block

Pere

Perele conțin vitamina A, B2, B6, C, minerale de calciu, sodiu, potasiu și fosfor. Pot fi consumate proaspete, uscate sau sub formă de gem, jeleuri sau sucuri. De obicei, se folosesc în combinații cu alte fructe. Datorită conținutului lor, fructele stimulează digestia, crescând pofta de mâncare, vitaminizând și mineralizând organismul. În stările febrile, scad temperatura, favorizează eliminarea toxinelor din organism, stimulează formarea globulelor roșii și funcțiile organelor.